Rozpoczęliśmy zbiórkę sprzętu wojskowego dla walczących na Ukrainie !

Zwracamy się do wszystkich żołnierzy, byłych żołnierzy oraz funkcjonariuszy innych służb – jeżeli posiadacie sprzęt lub wyposażenie wojskowe, którego nie używacie lub nie potrzebujecie,
o przekazywanie do naszych punktów odbioru znajdujących się w miastach: Kraków, Katowice, Warszawa, Lublin, Szczecin, Gdańsk.

Sprzęt ten zostanie przekazany za pośrednictwem naszych służb dla walczących obrońców Ukrainy. Są duże potrzeby, wojna nabiera tempa, coraz więcej „cywili” przystępuje do czynnej obrony swojej Ojczyzny i nie mają właściwego wyposażenia.

W szczególności zbieramy:

• Mundury polowe (nowe lub używane)
  • Bielizna, skarpety
  • Buty (nowe lub używane)
  • Hełmy
  • Kamizelki taktyczne
  • Apteczki pierwszej pomocy
  • Środki opatrunkowe
  • Racje żywnościowe

Sposób przekazywania

deklarację przekazania ww. rzeczy prosimy przesłać na adres mailowy Fundacji – biuro@fundacjapropatria.pl podając numer telefonu do kontaktu. Po otrzymaniu deklaracji skontaktujemy się telefonicznie i ustalimy czas i miejsce odbioru. Przekazanie rzeczy odbywa się na podstawie protokołu przekazania. Wszystkie rzeczy są ewidencjonowane i przekazane stronie ukraińskiej za potwierdzeniem odbioru.

Niech nikt nie będzie obojętny ponieważ to jest walka także o naszą  wolność, wolność całej cywilizowanej Europy i całego cywilizowanego świata. Pokażmy Im nasze wsparcie, nie pozostawajcie obojętni !!!

Kategorie: