Zakończył się pierwszy z zaplanowanych obozów konnych w Klubie Jeździeckim EQUISTRO w Wierzawicach. Na turnusie wypoczywały dzieci z województw małopolskiego, dolnośląskiego i śląskiego. W przyjaznej atmosferze i pod czujnym okiem wykwalifikowanej kadry instruktorskiej większość uczestników rozpoczęła swoją przygodę z końmi
i jeździectwem. Pozostali mieli okazję doskonalić posiadane już umiejętności podczas jazd indywidualnych i w małych grupach dwuosobowych. Posiadacze brązowej odznaki jeździeckiej dodatkowo mogli podziwiać piękno malowniczego krajobrazu galopując w terenie wśród pól i lasów, których nie brakuje w rejonie stadniny. Po zajęciach z jazdy nie brakowało także innych ciekawych zajęć i dobrej zabawy.

Były także zajęcia z jazdy konnej dla rodziców, którzy zdecydowali towarzyszyć dzieciom
w czasie ich wakacji.

Dodatkową, nieplanowaną atrakcją stał się pies Thor – owczarek belgijski, podopieczny Pani Jagny Gill z Fundacji IRMA (zajmującej się szkoleniem psów i ich przewodników), wyszkolony do detekcji i zadań ratowniczych. Uczestnicy mogli zapoznać się i obserwować pracę węchową psa podczas specjalnie przygotowanego pokazu, za co oczywiście dziękujemy Pani Jagnie !

W ostatnim dniu pobytu na obiekcie Klubu miał miejsce „Gaszyn Challenge” czyli 10 pompek na leczenie Wojtusia. Przy tej okazji wszyscy podziwialiśmy musztrę szwadronu Kawalerii
i pokaz cięcia łóz.

Zapraszamy do obejrzenia galerii.